קיצור קיבה

דיון מתוך פורום  תזונה נבונה בשיתוף מרכז רפואי רבין

17/03/2004 | 11:08 | מאת: dalya

אני סובלת מעודף משקל וחושבת על קיצור קיבה. האם אוכל להמשיך לאכול גלידות לאחר הנתיתוח ובכל זאת לשמור על משקל סביר.

17/03/2004 | 11:42 | מאת:

דליה שלום, גלידה הוא מזון עתיר קלוריות ( רווי בשומן וסוכר) ועל כן רצוי להימנע כמה שניתן מצריכת מזון זה. לאחר ניתוח הצרת קיבה חשוב לשמור על תזונה נבונה כפי שמומלץ טרם הניתוח. חשוב לציין שניתוח זה מחייב שינוי הרגלי אכילה שבמסגרתו יש להקפיד על ארוחות קטנות מופחתות קלוריות .

17/03/2004 | 11:59 | מאת: סימונה

אני עברתי לפני כשנתיים וחצי ניתוח כזה. אני ירדתי 85 ק"ג. אני אוכלת הכל אבל בכמויות קטנות. בהתחלה נמנעתי ממתוק וכיום גם גלידה אני לא מסוגלת לאכול הרבה. אם מתחשק לי גלידה אני אוכלת אותה אבל לא כשאני רעבה ואז איי אפשר לאכול הרבה מממנה. אני ממליצה לך בחום לעבור את הניתוח אם באמת יש לך עודף משקל רב. הניתוח נתן לי את החיים במתנה. אשמח לשוחח איתך ולעודד אותך אם את רוצה. כתבי כאן בפורום את האימייל שלך ואענה לך. בברכה סימונה