כאבים במפרקים עם רקע של טרנזיאנט אוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

13/01/2010 | 15:42 | מאת: רונן

לפני כשנתיים וחצי החלו לי כאבים חזקים במפרק כתף ימין מלווים בירידה משמעותית בתפקוד יד ימין. לאחר כחצי שנה של בירורים נמצא שבב עצם שניתק ממפרק הכתף. בניתוח ארטרוסקופי הוצא השבב ונתגלה שהעצם המפרק היתה סחוסית לגמרי. בבדיקת צפיפות עצם שנעשתה לאחר הניתוח התגלתה אוסטאופניה. זמן קצר לאחר הניתוח החלו כאבים עזים במפרק עצם החזה scj. הכאבים נעלמו מעצמם לאחר חודשיים ועברו למפרק ירך שמאל בעוצמות משתנות ועם הפסקות קצרצרות של מספר ימים. לפני כחודש וחצי הכאבים עברו למפרק ירך ימין. ערכתי בדיקות רבות - נשללו מחלות גושה,פגט,OI. בבדיקות MRI ומיפוי עצמות נראה בבירור שתהליך מסוים עובר על המפרקים (ריכוז חומר גבוה במפרקים הכאבים), אך לא ברור מהו התהליך. עד עתה האבחנה היחידה שניתנה לי היא טרנזיאנט אוסטאופורוזיס ואני מטופל באקטונל. לכאבים הוצע לי ליטול אתופן, אך בשל משך הזמן הארוך אני נמנע מזה מספר חודשים מנטילתם. אשמח לקבל עצה.

הבעיה נשמעת ראומטולוגית , ויש לחפש מקורה והטיפול בה במישור זה.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית