חוו"ד על תוצאות MRI ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית

17/08/2009 | 18:56 | מאת: אבי

ברך ימיןmri עקב כאב מתמשך, לגבר בן 55 המתאמן בספורט מידי פעם.אודה לחוו"ד לממצאים הבאים : נראה קרע עם חסר רקמה בקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי. באספקט המדיאלי- קדמי של הברך נראה תהליך ציסטי לובולרי, שכנראה מתמשך מהקרן האחורית, לכוון קדמית ל-mcl . כנראה המדובר בציסטה מניסקלית שמקורה במיניסקוס המדיאלי. המיניסקוס הלטרלי תקין. הרצועות הצולבות תקינות. הרצועות הצדדיות תקינות. סחוס הפיקה ומנגנון היישור תקינים. אות מח העצם שמור, ללא בצקת וקו שבר. נוזל מוגבר במידה קלה במפרק. לסיכום: קרע במיניסקוס המדיאלי.

נראה שמדובר בקרע מניסקאלי עם הצטברות נוזלים (ציסטה) כתוצאה מכך. ארטרוסקופיה, יכולה לפתור הביעה ולהחזיר לפעילות.

מנהל פורום אורתופדיה - ייעוץ על ואורתופדיה אונקולוגית