השתלת לב

דיון מתוך פורום  השתלות בשיתוף מרכז רפואי רבין

02/11/2004 | 09:48 | מאת: רוני

מהם הקריטריונים הקליניים להצגת מועמדות חולה להשתלת לב?

22/11/2004 | 13:52 | מאת:

הנושה חינו מורכב ודורש שיחה מעמיקה עם רופא קרדיולוג ומנתח לב שעוסק בהשתלות, אך אנסה למסור לך מספר קווים מנחים. קריטריונים להכללה ברשימת מועמדים להשתלת הם: צפי המוערך של השרדות החולה בחיים ללא השתלה פחות משנה אחת בד"כ כלל מחלת לב בלבד ללא מחלות קשות אחרות: מחלת לב כלילית עם אי ספיקת לב, קרדיומיופטיה, פגם מסתמי עם אי ספיקת לב,מום לב מולד קשה והפרעות קצב מסכני חיים ללא אפשרות טיפול אחרת. הסכמה רפואית שאין אפשרות להעניק לחולה טיפול אלטרנטיבי שישפר את מצבו קריטריונים לאי הכללה ברשימת מועמדים להשתלת הם בד"כ: גיל מעל 65 יתר לחץ דם בעורק ריאתי מחלה קשה של כלי דם היקפיים מחלת ריאות קשה זיהום פעיל סוכרת עם פגיעה באיברים מחלת סרטן בהווה או בעבר

08/12/2004 | 09:43 | מאת: אילן ידידיה

שלום, מחפש מקום אלטרנטיבי בעולם להשתלת לב, חולה הזקוק להשתלה ועבר את הבדיקות, נכנס לתור ההמתנה בארץ, אך רוצה לקדם את ההשתלה.