מחלת גושה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/02/2001 | 20:23 | מאת: עדי כהן

רופא המטולוג שלח אותי לבצע בדיקת דם לאיבחון מחלת גושה 1. במעבדה של קופ"ח מאוחדת לא הבינו את שם הבדיקה שיש לבצע 2. הם לא יודעים איפה ניתן לבצע בדיקה זו (לאחר שעשו מספר בירורים). (הרופא מקבל רק עוד שבועיים ואני רוצה להקדים ולהיבדק) תודה מראש

23/02/2001 | 11:42 | מאת: תשובת מנהל הפורום

זהו שם המחלה בלועזית. יש עמותה של חולי גושה בישראל http://www.gaucher.co.il אבל משום מה הקישור אליהם לא פעיל. לא יודע למה. בבי"ח שערי צדק יש מרכז ארצי של חולי גושה. מרכז את הנושא פרופ' ארי זמרן. בודאי ששם ידעו לענות לך היכן עושים כיום את הבדיקה בארץ. מספר הטלפון 6555111-02 (מרכזיה).

01/03/2001 | 02:53 | מאת: תשובת מנהל הפורום

בינתיים הספקתי לברר מעט יותר: את הבדיקות ניתן לבצע בבלינסון, מאיר כפר סבא, הדסה עין כרם, שערי צדק. כנראה גם ברמב"ם ובתה"ש. העמותה יושבת בחיפה - טלפון 049503403 ושם היו"ר הוא ראול צ'רטקוף. יש אחות מדריכה ארצית שניתן להשיג בטלפון 1800412222 או 051309665 ושמה ענת עוז.

מנהל פורום המטולוגיה