תוצאות בדיקת FNA בגושים לימפטיים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

26/08/2002 | 02:05 | מאת: טלי

"בשני ניקורים התקבלו לימפוציטים קטנים והיסטיוציטים. ממליצים מעקב. יכול להתאים לקשר לימפה תגובתי". אני מבינה שיש חשד לדלקת כלשהי, אבל אני מרגישה בריאה. קיבלתי הפנייה להמטולוגיה, אולם התורים ארוכים, ולכן אני שואלת אותך, לידע כללי. אני בת 28 ולא סובלת ממחלות מיוחדות. בחודשים האחרונים הוסרו מצווארי שני גושים, האחד לימפטי והשני ריקמת שריר מוגדלת. שני גושים נוספים שצמחו לא הוסרו עדיין, אלא רק נלקחה מהן ביופסיית מחט. לפני שש שנים הוסר מגבי גידול פיברוסרקומה. לא היו טיפולי המשך או מעקב. יש היסטוריה משפחתית של סרטן, סכרת ותת-פעילות בלוטת-תריס (אצלי תמיד היתה תקינה). אני יודעת שדרושה בדיקה, אבל הייתי רוצה לדעת מה יכול להיות מקורן של בלוטות הלימפה המוגדלות. או במילים אחרות, מה לא בסדר?

26/08/2002 | 11:47 | מאת: תשובת מנהל הפורום

איניי יודע אם בכלל משהו לא בסדר. קשרי לימפה תגובתיים זה דבר תקין ונורמלי. זו תגובה תקינה של מערכת החיסון לזיהומים שונים, וירליים או חיידקיים. כפי שציינת, FNA אינה בדיקה "סופית" או חד משמעית ואיננה שוללת דברים, אבל ההחלטה לגבי צורך בביופסיה נעשית על סמך מהלך ה"מחלה", ממצאים בדיקה, ממצאים קליניים ומעבדתיים. ה- FNA הוא אחד המרכיבים.

מנהל פורום המטולוגיה