בדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/01/2001 | 18:47 | מאת: דני

אינני יודע אם זה בתחום ההמטולוגיה. לבני בן השנתיים + 3 ח' נערכו בדיקות הדם הבאות (לבדיקת מטבוליזם) : LAC.AC התקבל ערך של 1.5 MMOL/L (מצויין שהנורמה : 0.6 - 2.4) PYR.AC התקבל ערך של 0.12 MMOL/L (מצויין שהנורמה : 0.0 - 0.7) CAR.F התקבל ערך של 43.2 NANOMOLE/ML (מצויין שהנורמה מעל 30) CAR.T התקבל ערך של 53.2 NANOMOLE/ML (מצויין שהנורמה מעל 30) יש בדיקות נוספות שטרם קיבלנו תשובה. נשמח אם תסבירו לנו מה הבדיקות הנ"ל ובמיוחד לגבי PYR.AC שתוצאתה סוטה מהנורמה.

06/01/2001 | 22:38 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב צר לי, אך לא אוכל להיות לעזר רב. LAC AC, PYR AC הם כנראה חומצה לקטית וחומצה פירובית. אינני יכול אפילו לנסות ולבחון את משמעות התוצאות כ"רופא כללי" בלי לדעת את כל הרקע לביצוע הבדיקות. על פני הדברים לא נראה לי הקשר ההמטולוגי ויש לשאול רופא ילדים. סליחה וכל טוב

מנהל פורום המטולוגיה