בדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/02/2001 | 00:15 | מאת: רוני

ד"ר שלום רב, רצ"ב בדיקות דם : WBC 4.04 RBC 2.87 HGB 9.3 HCT 29.2 MCV 101.7 MCH 32.3 MCHC 31.8 RDW 21.1 HDW 3.57 PLT 35 MPV 11.3 PDW 51.4 PCT 0.04 NEUT 49.6? % LYMPH 36.5 % MONO 11.5 % EOS 0.4 % BASO 0.5 % LUC 1.6 % NEUT 2.00 # LYMPH 1.47 # MONO 0.46 # EOS 0.01 # BASO 0.02 # LUC 0.06 # LI 1.2 MPXI 8.8 MICRO 2.1 % MICRO 16.8 % HYPO 21.1 % HYPER 0.5 % CH 31.0 ?++ ANISOCYT + ANISOCHR + PLT CLUMP +++ NRBC +++ LEFT SHIFT ++ BLASTS -האם ניתן לשפר בכל צורה את איכות הדם? -האם ויטמינים יכולים לשפר את רמת ההמוגלובין והטרומבוציטים?(B קומפלקס) -יש לציין שע"פ בדיקת מח עצם שנעשתה אובחן מצ"ב של פרא - לוקמיה .הבדיקות הנ"ל מחמירות בכל מעקב. -מדובר באבא שלי שהוא בן 62. -להתייחסותך אודה .

19/02/2001 | 08:58 | מאת: תשובת מנהל הפורום

בוקר טוב חסר לי בתמונת הדם המפורטת ששלחת את הדיפרנציאל - הספירה המבדלת - איזה סוגי תאים לבנים נויטרופילים יש בדם. לפי מה שכתוב יש בדם ההיקפי בלסטים שהם תאים הצעירים ביותר בשורה הלבנה ובד"כ לא מופיעים בדם ההיקפי אלא במצבי מחלה. יש גם נורמובלסטים (NRBC) שהם כדוריות אדומות בעלות גרעין שגם הן לא נמצאות בד"כ בדם אלא רק במח העצם. זה מצביע על מחלה כלשהי של מח העצם, אולי מילופיברוזיס ? אולי תסמונת מילודיספלסטית או מחלה אחרת. קשה ככה לתת אבחנה בלי לראות את כל הנתונים ובלי המשטחים עצמם. ערכי ההמוגלובין, וכל יתר הפרמטרים יכולים להגרם מהמחלה הראשונית, אלא אם כן יש חסרים נלווים. האם נבדקה רמת B12 וחומצה פולית ? רמת ברזל / טרנספרין / פריטין ? אם אין חסרים בחומרים אלה קשה להאמין שויטמין כלשהו יעזור. נא ברר את הדברים הבאים: מה היתה הספירה המבדלת בדם ההיקפי ? האם נבדקו מרקרים (סמנים) על גבי התאים בדם או במח העצם ? מה התוצאות ? מה היתה תשובת ביופסית העצם / משטח מח העצם (המדויקת) ? האם נבדקו הויטמינים / ברזל ומה היו התוצאות ? כתוב את התשובות כאן ואשמח לנסות ולתת מענה יותר נקודתי לשאלות ולנושא האבחנה.

מנהל פורום המטולוגיה