חומצה פולית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

15/02/2001 | 12:33 | מאת: תמי

שלום רב, ברצוני לדעת כיצד מתבצעת בדיקת MHFR (לגילוי האנזים האחראי על קליטת ח. פולית) (מהי שיטת הבדיקה - ELISA, RIA וכד') וכן היכן ניתן לבצעה. כמו כן האם היא מתבצעת באותה שיטה בכל המרפאות. האם בדיקה זו מכוסה ע"י קופ"ח כללית? רופא המשפחה אינו יודע לענות על אף אחת מהשאלות ואינו משתף פעולה. אודה על תשובתכם המהירה מאחר ואחי צריך לעבור בדיקה זו בדחיפות (כפי שהומלץ ע"י נוירולוג ביה"ח).

15/02/2001 | 20:26 | מאת: תשובת מנהל הפורום

הבדיקה הינה בדיקה מולקולרית / גנטית. למיטב ידיעתי השיטה זהה בכל המקומות. אינני יודע מהם כל המרכזים הרפואיים שבהם היא מתבצעת. ידוע לי שבתה"ש היא מתבצעת. לגבי יתר השאלות - אינני נציג קופת חולים זו או אחרת ואינני יודע איזו קופה מממנת ואיזו לא. אם רופא המשפחה אינו יודע, יש רופא ראשי, רופא מינהלי, רופא מחוזי, מנהל רפואי של הקופה וכו' - שיטרח וישאל. ואם אינו משתף פעולה - תתלונני עליו. לא להתבייש.

02/10/2001 | 07:22 | מאת: דסטה אייל

אני מנחה בנושא מחלות זיהומיות לכן אני מבקש לדעת על מחלות זיהומיות

מנהל פורום המטולוגיה