פרדניזון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/02/2001 | 16:42 | מאת: אורה

דר' שלום רב! אני בת 19 , סובלת ממחסור בתרומבוציטים אושפזתי פעמיים בבית חולים וטופלתי באומרי- גם בנוסף אני מקבלת מזה חודשיים פרדינזון עד היום נטלתי מינון של 60 מ"ג ליום לאחר שאושפזתי בפעם השניה החליט הרופא להעלות ת מינון הפרדניזון ל100 מ"ג (החל מלפני מס' ימים) ובמידה והטיפול לא יעזור טוען הרופא כי יש להסיר את הטחול.ידוע לי כי לנטילת פרנדיזון לתקופה ממשוכת יש השפעות לוואי קשות . בעקבות התרופה התנפחתי בפנים צצו לי פצעים השמנתי ויש לי בעיות ביציאות , אך מה שמטריד אותי בעיקר הוא הנזק של התרופה לעצמות. הבעיה אובחנה אצלי מזה כ 4 חודשים ומזה כחודשים אני נוטלת את הפרנדיזון. הייתי מעוניינת לדעת מהו מינון שנחשב למינון גבוהה ומזיק וכן מהי התקופה שמומלץ ליטול את התרופה ? האם ישנו טיפול אחר? ואם תוכל להרחיב בנושא הנזק לעצמות. בנוסף בתקופה הנ"ל אני סובלת מכאבים בברכיים , אך אתמול חשתי אותם בצורה עזה עד כדי כך שלא הצלחתי לישון בלילה מה הקשר בין כאבי הברכיים לבעיה שלי או לפרנדיזון? וכן האם אתה יכול להמליץ לי על מומחה בנושא שאוכל להתייעץ איתו. אודה לך מאוד אורה יוסף

12/02/2001 | 23:41 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום אורה אכן לפרדניזון יש סיבוכים, תלוי בכמות ובמשך הזמן שנלקח. הנה לינק לנושא: http://imc.gsm.com/scripts/mainframeset.asp?url=http://www.imc.gsm.com/integrated/cponline/full.htm באשר למינון - המינון בד"כ נעשה לפי חישוב של 1 מ"ג לכל ק"ג משקל גוף ליום, כלומר לאדם ששוקל 60 ק"ג נותנים 60 מ"ג ליום. נכון שיש מקרים שלא מגיבים למינון כזה ולפעמים עולים במינון. אינני יכול להתייחס ספציפית לבעיה שלך כיון שלא פרטת שום נתונים מספריים; מה היו רמות הטרומבוציטים ? מדוע אושפזת ? מדוע קיבלת אימונוגלובולינים - האם היו דימומים ? מה היתה (אם בכלל) התגובה לטיפולים השונים ? שלושה מהסיבוכים של פרדניזון קשורים בעצמות: אוסטאופורוזיס א-וסקולר נקרוזיס של ראש הירך / ראש עצם הזרוע / הקונדילים של הירך (באיזור הברך) . חוליות ועצמות אחרות וכן אוסטאונקרוזיס של ברכיים. שברים בעצמות, בעיקר שברי דחיסה של חוליות. כמות הסטרואידים הניטלת ומשך הטיפול הן גורמים חשובים אבל לא ניתן לקבוע מסמרות בנושא זה ומה שטוב לאחד עלול להיות יותר מדי אצל אחר. נכון שזה שכיח יותר במבוגרים ממך, אבל אם יש לך כאבים בברכיים ואין סיבה נראית לעין לכאבים (מכה או דימום או משהו אחר) הרי שהייתי חושב גם על אפשרות של סיבוך של פרדניזון - כדאי לפנות לרופאים ולבקש בדיקה לשלילת הנושא. הנה תקציר המזכיר זאת: Total knee arthroplasty for corticosteroid associated avascular necrosis of the knee. Mont MA, Myers TH, Krackow KA, Hungerford DS Department of Orthopaedic Surgery, Good Samaritan Hospital, Johns Hopkins University School of Medicine, Baltimore, MD, USA. Despite their age, patients younger than 50 years who have collapse of their femoral condyles caused by steroid associated avascular necrosis have few options except total knee arthroplasty. There have been no specific reports of the results of total knee replacements for this disease. Between 1980 and 1993, 31 porous coated anatomic total knee replacements were performed in 21 patients younger than 50 years of age with avascular necrosis of the femoral condyles and tibial plateaus. There were 17 women and 4 men, with an average age of 36 years (range, 22-48 years). Seventeen of 21 patients had systemic lupus erythematosus, and all patients had a history of corticosteroid use. Patients underwent a complete clinical and מאידך, כריתת הטחול היא טיפול יעיל במקרים רבים ואין זה טיפול רדיקלי מדי אם יש צורך בו. לעתים המחלה חולפת לחלוטין לאחר כריתת הטחול. הנה לינק לנושא ITP (כבר צרפתי בעבר, אבל מצרף שוב): http://www.guidelines.gov/VIEWS/summary.asp?guideline=001148&summary_type=brief_summary&view=brief_summary&sSearch_string=itp

13/02/2001 | 00:09 | מאת: מילי

אורה שלום עקב ניסיוני המוצלח אצל הומיאופת, אמנם לא התנסיתי בבעיה כמו שלך, היתי ממליצה לך לנסות לגשת לטיפול הומאופתי, אני יודעת שגם בהומאופתיה , ניתן לפתור לחלוטין , בעיות מורכבות אפילו כגון אסטמה, אלרגיות קשות למיניהן. וכן תופעות הקשורות בחוסר או עודף של חומרים, או מרכיבים שונים בגוף. אני באמת ממליצה לך, לנסות עוד אלטרנטיביות, לטיפול, לפני שהרופאים, מחליטים על צעד חמור זה תרגישי טוב תנסי לפנות , לאגודה להומאופתיה קלאסית: 6094213 - 03

13/02/2001 | 01:18 | מאת: תשובת מנהל הפורום

גברת נכבדה זה לא פורום מהסוג הזה ואין לך שום מושג על מה את מדברת חוץ מרצונך לנצל אנשים בכאבם ורצונך למכור....... לא קשה לגלות מהיכן את כותבת ושולחת את הדברים הללו ולא אהסס לפנות למי שצריך, כולל משטרה, אם תייעצי לאנשים בנושאים רפואיים ותסכני את בריאותם. חפשי לך מקומות אחרים לרשום הודעות. לא כאן.

מנהל פורום המטולוגיה