בדיקת נוגדנים כנגד antiphospholipid syndrome

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/12/2016 | 16:54 | מאת: אנונימי

קראתי על בדיקת נוגדנים כנגד antiphospholipid syndrome ורציתי להבין יותר לעומק: כיצד בדיוק בודקים נוכחות/אי נוכחות של נוגדנים אלו בדם? ע"י ELISA או באופן אחר? האם עושים את האנליזה על דם המוצא מהוריד באופן "רגיל" כלומר בדיקת דם במרפאה? בנוסף, באיזו דרך מעבדתית אפשר לבדוק אם יש לנבדק פקקת עמוקה (DVT)? תודה

בירור APLA מבוצע ע"י שלוש בדיקות: נוגדנים לפוספוליפיד, נוגדנים לבטא 2 גליקופרוטאין ולופוס אנטיקואגולנט הנלקחים בבדיקות דם. הדרך לבדוק פקקת של ורידים היא ע"י אולטראסאונד ולא בבדיקת דם.

מנהל פורום המטולוגיה