חסר פקטור 11 והמטומות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/08/2016 | 09:28 | מאת: שירי

שלום, יש לי רק 4% פקטור 11, עכשיו אני בהריון חודש שביעי ולפני שבוע וחצי עשו לי עירוי נוזלים במיון ביה"ח. עשו לי 4ניסיונות עד שהצליחו ולכן יש לי המטומות מאוד גדולות על גבי הזרוע. ההמטומות לא נספגות אלא אפילו גדלות, יש משהו שניתן לעשות עם זה? כדאי ללכת למיון לבקש עירוי טסיות? או משהו אחר? תודה

הטיפול בחסר פקטור 11 הוא מתן פלסמה. במידה ויש חשד לדימום פעיל מומלץ לפנות למיון. בכל מקרה במהלך הריון ולקראת הלידה חשוב להיות במעקב המטולוגי.

מנהל פורום המטולוגיה