ערך נמוך של לימפוציטים באחוזים בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/06/2016 | 10:58 | מאת: אריאל גרינברג

שלום רב, אני בן 55.פעם בחצי שנה אני עושה בדיקות דם מקיפות. כל הבדיקות תקינות לחלוטין ובגבולות הנורמה, למעט לימפטוציטים באחוזים שהוא תמיד נמוך אצלי ( בפעם האחרונה יצא 16.9 ). הרופאים לא מתרגשים מזה. זה אמור להדאיג אותי ? אני נוטל תרופה בשם אסאקול למניעת דלקת של המעי הגס, אולי זה קשור ?

הערך המשמעותי הוא הערך האבסולוטי של הלימפוציטים ולא האחוזים.

02/07/2016 | 14:22 | מאת: אריאל גרינברג

תודה על התגובה המהירה, הערך המוחלט שלה לימפוציטים הוא נמוך יחסית (1.01) למרות שזה מראה בתוך גבולות הנורמה.בעבר הלא רחוק זה היה מתחת לנורמה גם ( 08/15 0.81, 03/16 0.95 ), יכול להיות שזה קשור לעודף משקל? אני אחרי השלת 45 קילוגרם מיוני 15 עד יולי 16.הבדיקה האחרונה הייתה 1.01 ביוני השנה.

מנהל פורום המטולוגיה