ttp

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

10/11/2015 | 13:13 | מאת: לידור

שלום , לאחרונה איבחנו אצלי ttp . כשהגעתי למיון עם טסיות של 14 אלף והמוגלובין 8 .. עברתי סדרה טיפולים של פלזמה פרזיס... ושיחררו אותי לבית עם טסיות של 256 אלף .. שיחררו אותי לבית עם סטרואידים בכמות של 40 מג.. וכששתיתי את הסטרואידים מסוג פרדניזון הכדוריות הלבנות שלי נעו בין 16 .. אני עדיין בבדיקות .. והבדיקת דם האחרונה ההמוגלובין שלי עלה ל12. 1( שזה מעולהכי יש לי תלסמיה מנור ותמיד ההמוגלובין שלי נע בין 11) ו אולם הטסיות ירדו ל195 שזה הנורמל..השאלה שלי מדוע הכדוריות דם הלבנות עלו לי ל22 למרות שהורידו לי את המינון של הסטרואידים ל30מג? האם זה הגיוני?

הלויקוציטים/תאי הדם הלבנים ימשיכו להיות גבוהים יחד עם הטיפול בסטרואידים גם אם המינון יורד בהדרגה. לגבי טסיות- כל עוד בטווח התקין זה בסדר. לציין כי חשוב שתמשיך מעקב מסודר של המטולוג גם לאחר השיחרור.

10/11/2015 | 16:31 | מאת: לידור

האם זו רמה תקינה של כדוריות לבנות 22 בכמות של 30 מג סטואידים? ואם זה הגיוני שבמקום שהכדוריות ירדו עם ירידת המינון הן מוסיפות לעלות ? להשאר ברמה של 16 זה היה לי עד כה.. והאם אני צריכה להלחץ מעלייה של הכדוריות הלבנות , האם זה יכול לגרום לסרטן?

מנהל פורום המטולוגיה