טרנספרין נמוך ועייפות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/05/2015 | 07:53 | מאת: דפנה

ד"ר גוטויין שלום, אני בת 39 וסובלת תקופה ארוכה מעייפות קשה שפוגעת בתפקוד שלי. בבדיקות דם יצאו הממצאים הבאים מתחת לנורמה - RBC- 4.06 HB - 11.9 HCT - 36.8 MCHC - 32.4 Transferrin - 184.7 הברזל יצא תקין - 96 וחשוב לציין שגם תפקודי בלוטת התריס יצאו תקינים. התמונה הזו של המוגלובין וטרנספרין נמוכים אבל ברזל תקין יצאו גם בבדיקה שעשיתי לפני חצי שנה בערך. בעבר תוספת ברזל לא עזרה כמעט כלל. התשישות קשה עבורי מאוד. אשמח לשמוע את דעתך. האם יש צורך בבדיקות נוספות? בתודה, דפנה

בנשים צעירות יכול להיות מצב של חסר בברזל הגורם לאנמיה ומשנית לכך עייפות אך במצב זה בד"כ טרנספרין גבוה. במקרה שלך המוגלובין 11.9-תקין באישה וכן טרנספרין 184- לא מתאים לחסר ברזל. לכן במקרה שלך לא נראה שיש חסר בברזל.

20/05/2015 | 14:13 | מאת: דפנה

לא כ"כ הבנתי, האם טרנספרין של 184 הוא תקין אצל אישה? תודה שוב.

מנהל פורום המטולוגיה