אנמיה ממאירה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/04/2013 | 20:55 | מאת: יוסי

שלום ד"ר. רציתי לדעת אם אנמיה ממאירה יכולה להיות גם אם יש לי B12 תקין פלוס בבדיקות הדם האחרונות? (690) כי הרופא חושד שאולי שזה אנמיה ממאירה אבל נראלי לא הגיוני כי הB12 תקין. האם המצב יכול להיות?. תודה רבה ד"ר.

17/04/2013 | 23:38 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. הביטוי "אנמיה ממאירה" כבר לא ממש רלבנטי בימינו... ב. כיון שלא רשמת את נתוני ספירת הדם איני יכול לדטון בשאלתך לגופה, אבך ברור שלא יכולה להיות אנמיה הקשורה למחסור ב- B12 כאשר אין כזה מחסור... אבל אנמיה מקרוציטית יכולה להיות גם כשחסרה חומצה פולית. בכל מקרה, לא ניתן לדון בנושא בצורה כזו.

מנהל פורום המטולוגיה