אנמיה תורשתית אצל גבר ואישה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/02/2013 | 21:51 | מאת: יוש

שלום, רציתי לבדוק לגבי עניין של גבר ואישה שאצל שניהם יש אנמיה תורשתית (גבר - המוגלובים סביב 11-12, אצל האישה המוגלובין סביב 9-10). אצל האישה יש טלסמיה מינור ואצל הגבר לא ברור איזה סוג אנמיה (אימו אנמית גם כן). האישה קיבלה מידע מהמטולוג שבהולדת ילדים, סיכוי גבוה שיהיה אצלם טלסמיה חמורה (מיג'ור). האם זה נכון ?

14/02/2013 | 08:40 | מאת: תשובת מנהל הפורום

בלי מידע מדוייק על מה שיש לכל אחד מההורים אי אפשר להשיב לך. אני מניח שלהמטולוג שמסר להם את הדברים יש את כל המידע... ובודאי שדבר כזה אפשרי... אם שני ההורים נושאי תלסמיה ביתא מינור, יש סיכוי של 25% שלעובר תהיה תלסמיה גדולה וחמורה. אבל יש הרבה סוגי תלסמיות והפרעות המוגלובין תורשתיות וחובה לדעת אבחנה מדוייקת לפני שדנים בכך.

מנהל פורום המטולוגיה