ערכי Hemoglobin F

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/04/2012 | 13:57 | מאת: סטפאני

שלום, בהריון שבוע 12. כחלק מספירת הדם בדקו לי גם ערכי המוגלובין F ו - A. ההמוגלובין F יצא חריג (0.8%), כפי שאפרט בהמשך. האם יש חשש שאני נשאית של טלסמניה? רופא הנשים שלי אמר שלפי תוצאות ספירת הדם סביר להניח שלא אך כדאי שאשלח את בעלי לבצע בדיקת נשאות גם. קראתי שנשאות המחלה נפוצה בקרב עדות המזרח. בעלי אשכנזי, ואני חצי אשכנזית חצי מיוצאי יוון. ביצעתי את כל הבדיקות הגנטיות עד היום ולא הופנתי לעשות את הבדיקה הזו, ואין לי מושג למה רופא הנשים הכניס אותה לספירת הדם הרגילה. התוצאות הן: Hemoglobin A2 - 2.8% (בנורמה) Hemoglobin F - 0.8% (מחוץ לנורמה) ערכי ספירת דם אחרים שעשויים להיות רלוונטים: WBC-Leucocytes 11.7 (מחוץ לנורמה) RBC-Red Blood Cells 4.11 Hemoglobin 13 Hematocrit 38.6% MCV-Mean Cell Volume 94 MCH-Mean Cell Hemoglobin 31.6 MCHC-M.Cell Hb cont 33.7 RDW-Red Cell Distri.Width 13.1% Platelets 257 MPV-Mean Platelet Volume 11.2 Neutrophils % 77.7 (מחוץ לנורמה) Lymphocytes 12.6% (מחוץ לנורמה) Monocytes 6.1% Eosinophils 3.3% Basophils 0.3% Neutrophils 9.09 (מחוץ לנורמה) Lymphocytes 1.47 Monocytes 0.71 Eosinophils 0.38 Basophils 0.03

18/04/2012 | 15:27 | מאת: תשובת מנהל הפורום

נראה לי ש... רופא הנשים הכניס את הבדיקה כי לפני איזה זמן.. .רופא אחד לא שם לב לספירה ולרקע של אישה בהריון ולא נתן לה ייעוץ נכון ונולד ילד חולה תלסמיה גדולה.. ויש או היה משפט תביעה אסזרחי.. ומאז כולם בחרדה.. וכולם שולחים בדיקות מיותרות בלי לבחון את הצורך בהן... ספירת הדם שלך לא מתאימה לתלסמיה. מדוע HBF גבוה מעט ? הכי סביר שזה עניין של מיומנות בביצוע הבדיקה ומיומנות הבודקים בקריאת התוצאות... ולא יותר מכך. לענ"ד, ולאחר שראיתי כאן כל כך הרבה חריגות בערך של HBF בבדיקות שאין בהן כל צורך... הגיע הזמן שתתחילו להתלונן בקופה ו/או במשרד הבריאות על ביצוע בדיקות מיותרות ועל גרימת דאגה מיותרת. אולי הגיע הזמן שמישהו יתחיל גם לחשוב לגבי משלוח בדיקות דם וגם לבדוק איכות עבודה של מעבדות. הכדוריות הלבנות - זו תמונה אופיינית של הריון. כמובן שיש לוודא שאין איזה זיהום שגורם לכך.

מנהל פורום המטולוגיה