מחלת כלי דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/01/2001 | 22:11 | מאת: אירית הראל

שלום רב, אימי אושפזה בבית החולים "רבין" בשל ארוע מוחי. כמו כן ידוע לנו כי לאימי גרורות בעצמות של סרטן שד. בשיחה עם הרופא נאמר לנו כי קיימת מחלת כלי דם טרשתית. לא הוסבר לנו מהי מחלה זו ( athezoselezosis) אני מבקשת לדעת פרטים על מחלה זו והאם היא תורשתית? האם ניתן לבדוק גנטית תורשתיות ? תודה אירית

04/01/2001 | 23:42 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב ארטריוסקלרוזיס היא מחלה של כלי הדם ולא של תאי הדם. המטולוגיה עוסקת בתאי הדם ובמחלותיהם. סליחה שלא אוכל לענות על שאלתך בפירוט. באופן כללי זה מה שנקרא בלשון העם הסתיידות העורקים, שקיעה של חומרים שונים, שומנים ואחרים בדפנות כלי הדם. יתכן שד"ר קיציס בפורום קרדיולוגיה יוכל לענות לך ביתר פירוט (כי מחלת הלב הכלילית, קרי; אוטם שריר הלב ואנגינה פקטוריס נןבעים בד"כ מטרשת העורקים הכליליים). בברכה

מנהל פורום המטולוגיה