אפטות בפה ובאיבר המין של ילדה בת 2

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/11/2010 | 10:15 | מאת: ליאת

לפני כחודשיים הכנסתי את בתי בת השנתיים לגן ילדים, מאז היא עברה מספר מחלות ויראליות עם חום גבוה עד 40.5 זה התחיל בשילשולים והקאות אח"כ התקפי סטרידו ו"קינוח" יצאו לה אפטות בפה. עשינו ספירת דם והנוטרופילים שלה יצאו מתחת לנורמה 0.9 הרופאה שלחה אותנו לבירור במיון. התקבלנו במיון וראינו שיצא לילדה פצע באבר המין ומשם התחלנו סיפור נוסף של זיהום באבר המין. הרופאים החליטו להזריק לה את הנוגדנים ומאז היתה עליה יפה והיא חזרה לנורמה (3) אחרי יומיים ביצענו שוב ספירת דם ו.. היתה ירידה של הנוטרופילים ל - 0.1 חשוב לציין שהילדה נמצאת בתנאי בידוד והרופאים מנסים לאתר את הוירוס שתקף אותה. כרגע היא עוד נאבקת בזיהום באיבר המין האפטות/כיב יצא לה אפטה נוספת בשפה השניה. אנחנו לקראת בירור המוטולוגי ומחכים לתשובה. מה גורם לכזה מצב ? חשוב לי לציין כי הילדה בעברה היתה בריאה ללא מחלות רקע בכלל.אני ובעלי ממוצא מרוקאי. תודה וסליחה... על אורך

18/11/2010 | 13:32 | מאת: תשובת מנהל הפורום

צר לי, אך איני יכול לדעת מהדברים שרשמת מה הסיבה או מה קדם למה, הירידה בניוטרופילים או הזיהום. עלייך לדבר עם הרופאים שמטפלים בה.

18/11/2010 | 19:37 | מאת: ליאת

אנחנו כרגע לאחר בירור של המוטלוג והתאים שנבדקו יצאו תקינים. כרגע אנחנו עברנו מאנטיביוטיקה בוריד לאנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין בפה. מצב הרוח של הילדה ב"ה טוב והיא אוכלת, משחקת ומתפקדת כרגיל. הרופאים אמרו לנו שיש מצב שהיא תשוחרר הבית מביה"ח גם אם תוצאת הנוטרפילים יהיו נמוכים. שאלתי היא האם זה לא מסוכן ומה ניתן לעשות עוד מעבר לזה כך שישפר את מצבה ויעלה את רמת הנוטרופילים תודה

מנהל פורום המטולוגיה