CLL /לימפוציטוזיס

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/08/2010 | 12:22 | מאת: זהבית

בס"ד, שלום דוקטור, בעלי בן 72. בריא בדרך כלל. עם סוכרת מאוזנת ע"י מטפורמין. מיועד לבצוע .TURP . בבדיקות מקדימות לניתוח, מצא האורולוג ממצאים חשודים והציע לדחות את הניתוח עד לאחר בירור המטולוגי. בתשובת ההמטולוג נכתב: "עדיין לא התקבלה תשובה של אפיון תאים(FACS ) ולכן לא ניתן לקבוע אבחנה. קרוב לוודאי שזהו CLL . לציין קיום קומבס חיובי/גבולי עם C3D + ללא עדות להמוליזה והיפוגאמאגלובולינמיה. רמת בטא-MG-2 קצת מוגבר. בסונר טחול מוגדל 18 ס"מ לעומת 15 ס"מ ב-2009. אין הפרעה ביוכימית ואין שינוי משמעותי בס"ד(לימפוציטוזיס קלה ותרומבוציטופניה קלה) אנא ממך, תפשט לי את כל המונחים הרפואיים, ביחוד CLL ,מהו? מה ההתפתחות במחלה,האם מחלה חשוכת מרפא? מה הטיפול? (כבר הבנתי שזו לוקמיה לימפוציטית כרונית...) תודה על כל הבהרה שתשפוך אור. .

05/08/2010 | 17:28 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. יש כבר כמה תשובות בנושא זה. ב. CLL היא אכן לאוקמיה לימפוציטרית כרונית, אבל זו יכולה להתבטא בהרבה צורות שונות ובדרגות שונות. ככלל זו מחלה שלא משיגים בה ריפוי, והצורך בטיפול כמו הפרוגנוזה (הצפי לעתיד) תלויים בביטויי המחלה, בהיקפה וחומרתה. יש שלבים שאפילו לא מצריכים טיפול.. ויש שלבים שמצריכים טיפול, זמני או ממושך. מציע שתראי את זה http://www.cancer.org.il/template/default.asp?textSearch=&maincat=2&catid=14&pageid=4512&innerparentId=6026

06/08/2010 | 11:34 | מאת: זהבית

בס"ד, תודה לך ד"ר ציצוביץ על תשומת הלב ועל התשובה המהירה.

מנהל פורום המטולוגיה