המוגלובין, פריטין וברזל נמוכים
דיון מתוך פורום המטולוגיה
שלום וברכה, לפני כחודשיים אובחנה אצלי אנמיה וקיבלתי עירוי של 2 מנות דם. לפני כחודש עברתי ניתוח (שעבר ב"ה בהצלחה) לכריתת שרירנים ברחם . תוצאות ספירת הדם כשבוע לפני הניתוח: Fe-Iron 47 Ferritin 5 WBC 6.6 RBC 5.6 Hemoglobin 11 Hematocrit 37.1 MCV 66 MCH 19.6 MCHC 29.6 RDW 29.9 ואחרי הניתוח (לפני כשבוע): Fe-Iron 18 Ferritin 7 RBC 4.59 WBC 6.2 Hemoglobin 9.9 Hematocrit 33 MCV 72 MCH 21.6 MCHC 30 RDW 23.7 הערה: לפני עירויי הדם שלפני כחודשיים ההמוגלובין היה 7.1, הפריטין קטן מ-2, האיירון קטן מ-10, ה-RDW היה 21.6 , וההמטוקריט 26 . תוצאות ספירת הדם האחרות (בזופילים, לימפוציטים וכד') היו תקינות כל הזמן. ושאלותיי ברשותך: 1. אני נוטלת תוסף ברזל (במינון כפול מהמומלץ) בהוראת הרופאה שלי. מה עוד ביכולתי לעשות כדי להחלים מהר יותר? 2. הציפורניים שלי שבירות ומתפצלות לשכבות. האם זה קשור לחסר הברזל? לעומת זאת השיער שלי לחלוטין לא סובל מנשירה (קראתי שזה אחד הסימפטומים של אנמיה). 3. האם יתכן, באופן כללי, ששרירנים גורמים לאנמיה? במקרה שלי לא נראות סיבות אחרות, והאנמיה אובחנה מאוחר כי הרבה שנים לא נבדקתי. תודה רבה ושבת שלום ומבורך!
א. תוסף ? מה זה "מינון כפול מהמומלץ" ? איזה כדור בדיוק וכמה ? ב. זה יכול להיות קשור ואין חובה שינשרו שערות. ג. בהחלט כן, אם מלווה בדימומים ממושכים במחזור או באמצע המחזור.
שבוע טוב, א. פוליפרין ("כמוסות רכות המכילות ברזל, חומצה פולית וסרין"). משקל כל כמוסה 660 מ"ג. אני נוטלת 2 ביום, כאמור במקום אחד כמומלץ. ג. ב"ה המחזור שלי סדיר ולא ארוך (לכל היותר 6 ימים) והדימומים ממש לא מאסיביים. מעבר לכך לא היו לי דימומים אחרים. וברשותך שאלה נוספת: בשנים האחרונות הרגשתי חולשה קלה ולא מעבר לכך ולכן לא נבדקתי (אבל מאידך גם לא עסקתי בספורט...) האם יתכן שנגרם לי נזק כלשהו בגלל האנמיה הממושכת ולא מטופלת? ושוב הרבה תודה!