עירוי פלסמה וקומדין

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/05/2009 | 23:22 | מאת: רונן

אחי אושפז בבית חולים על מנת לעבור ניתוח להוצאת אפנדציט. הוא נותן קומדין קבוע (DVT). ניתן לו עירוי פלסמה על מנת לנגוד את הקומדין במהלך עירוי הפלסמה הראשון הוא התנפח מאוד וסיפר על גירודים בפנים ולחץ באוזניים, נהיה אדמומי מאוד. הופסקה הפלסמה וקיבל סוג של אנטיביוטיקה (לא זוכר במדוייק את השם) וחומר נוגד אלרגיות. האלרגיה נרגעה, למרות שחלק מהסימפטומים נשארו והרופאים אמרו שמדובר באלרגיה לפלסמה. והוחלט לתת לו מנה נוספת של פלסמה, שנראה כי עברה בסדר האם יש קשר בין סוג הדם לבין מנת הפלסמה? אם כן איזה סוג פלסמה אדם בעל סוג דם A+ צריך לקבל? אחי קיבל במנה הראשונה של הפלסמה AB מינוס והמנה השנייה היתה AB+ האם הטיפול היה תקין?

08/05/2009 | 00:07 | מאת: תשובת מנהל הפורום

יכולות להיות סיבות רבות לתגובה אלרגית בעת מתן פלסמה. במרבית המקרים לא יודעים מה בדיוק גרם לכך. אין משמעות לסוג ה- Rי (חיובי או שלילי) בהקשר זה. בכל מקרה, המנה שגרמה לתופעות היתה אמורה לחזור לבנק הדם ולהיבדק בדיקות שונות. בקש מהם מידע על מה שנבדק ומה נמצא, אם נמצא משהו. בכל מקרה, בודאי שאי אפשר לדעת מכאן אם משהו "שם" לא היה בסדר...

08/05/2009 | 10:07 | מאת: רונן

יש דרך אחרת ליצור קרישה מלבד פלסמה?

מנהל פורום המטולוגיה