ירידה בכמות הלימפוציטים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

03/01/2001 | 21:53 | מאת: אדווה

מה יכול להסביר כמות ירודה של לימפוציטים בבדיקות דם במשך שנים? התופעה מלווה בזיהומים וירליים וחיידקים חוזרים. תודה.

04/01/2001 | 03:30 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום אדווה יש סיבות רבות, מהן פשוטות ומהן מורכבות, לירידה במספר הלימפוציטים בדם ההיקפי, והיריעה כאן קצרה מלפרט או להסביר את כל האבחנה המבדלת, בעיקר לאור השאלה המאוד כללית. להלן הקטגוריות העיקריות של המצבים הגורמים לירידה קבועה ומשמעותית במספר הלימפוציטים, בלי להכנס להסברים מפורטים: א. ייצור מופחת - תסמונות חסר אימוני מולדות / תורשתיות, אנמיה אפלסטית, מחלת הודג'קין, מחלות ממאירות בשלב מתקדם. ב. הרס מוגבר - טיפולים שונים (כימותרפיה, הקרנות), עודף סטרואידים (מחלת קושינג, למשל). ג. איבוד בדרכי העיכול- מומים שונים הכרוכים בדליפת לימפה לחלל המעי. ד.מצבים אחרים - אי ספיקת כליות, מיסתניה גרביס, מחלת לופוס (SLE), שחפת מפושטת, AIDS. אם תעבירי יותר נתונים על בדיקות שנעשו, גיל החולה, וכל מה שיש כבר בידייך, אפשר אולי יהיה להתייחס יותר ספציפית לנושא.

04/01/2001 | 22:50 | מאת: אדווה

החולה בת 32 אבל כבר שנים רואים את זה אצלה בבדיקות. רופאיה כנראה לא מתייחסים. עלי לציין שהיא לחוצה ודיכאונית. האם זה עלול להסביר את המצב? תודה.

מנהל פורום המטולוגיה