אנמיה המוליטית

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/01/2001 | 15:06 | מאת: חברה דואגת

החברה הכי טובה שלי בעולם כולו אושפזה שבוע שלם בבית חולים עם ממצא של אנמיה המוליטית. היא היתה תשושה, כחולה, חיוורת עם קשיי נשימה, בקושי הלכה. (המוגלובין 9.3) עכשיו, שבוע אחרי, כשבאשפוז מלבד ברור לא ניתן לה כל טיפול - היא במצב די דומה... כבר לא כחולה ונושמת יותר בקלות אבל עדיין בקושי זזה, חיוורת, תשושה. היש דרך לחזקה? אולי תזונה מסויימת? אולי ויטמינים? מינרלים? ברזל? קשה לי מאוד לראות אותה ככה.

22/01/2001 | 18:15 | מאת: תשובת מנהל הפורום

יש דרכים לטפל באנמיה המוליטית. אני מדבר על תרופות ולא על דברים אחרים. לפעמים גם לא צריך לטפל וכשהגורם להמוליזה חולף - הגוף מתקן את הכל בעצמו. סוג הטיפול תלוי בגורם להמוליזה. גם השאלה האם לטפל תלויה בנתונים "בשטח". לא נתת שום נתונים רפואיים שלפיהם אפשר יהיה להתייחס לשאלתך בצורה יותר מעשית.

22/01/2001 | 18:50 | מאת: חברה דואגת

"...לא נתת שום נתונים רפואיים שלפיהם אפשר יהיה להתייחס לשאלתך בצורה יותר מעשית.." צודק במיליון אחוז וזה בגלל שאני יודעת מעט יחסית. יש כנראה איזה שהיא מחלה אוטואימיונית שעדיין לא אובחנה כי האנמיה היא רק חוליה בשרשרת. חברתי סובלת ממחלה בעיניים (דלקת כרונית) ואצבעות כחולות (משהו עם רנו ?) חוץ מזה אני יודעת להגיד שיש לה משהו 27 חיובי... וחום שמגיע עד 38 כבר כמעט שנתיים (רק בערב) לצערי אני יודעת מעט ומבינה עוד פחות... נדמה לי שכדאי שאלמד יותר ואז אטריח אותך בשאלות. פשוט חשבתי שאוכל לעזור לה להרגיש טוב יותר- היא מאוד חלשה המון תודה וסליחה.

מנהל פורום המטולוגיה