קרישיות יתר

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/10/2008 | 15:01 | מאת: קרן

שלום רב!! לפני 3 וחצי חודשים עברתי הפלה בשבוע 22 להריון עקב קריש דם שהיה לי ובבדיקות דם שעשו לי בבית חולים ה ptt יצא מאורך. אחרי חודשיים עשיתי בדיקות דם חוזרות ויצא -anti cardiolipin igG - 29.1 anti cardiolipin igm- 10.6 pt- sec- 10.3 aptt- 26.3 pt-inr- 0.98 כעת הרופא שלח אותי לעוד בדיקות שבתשלום ואלו התוצאות- pcr f-v leiden- שלילי pcr mthfr- הטרוזיגוט pcr f-ii mutation-תקין מה זה אומר הבדיקות הללו? ועכשיו אם אני יכנס להריון שוב אני יצטרך טיפול או הכל כרגיל? ולמה לפי דעתך זה קרה לי פתאום אחרי שני לידות רגילות וללא עבר במשפחה של מחלות כלי דם וכו'...? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
07/10/2008 | 15:29 | מאת: תשובת מנהל הפורום

נמצאו אצלך נוגדנים מהמשפחה הנקראת אנטיפוספוליפידים. הכמות אינה גדולה וספק רב אם היא בעלת משמעות בהקשר של ההפלה. בכל מקרה, חייבים לחזור על בדיקות אלה במרחק של 10 שבועות. לא ברור אם נעשו הבדיקות הנוספות של מערכת זו - בדיקות LAC (לופוס אנטיקואגולנט). מכל מקום, ה- PTT תקין כעת. מידע בנושא זה (APLA, אנטי פוספוליפידים, לופוס אנטיקואגולנט) כמו גם מידע בנושא MTHFR (שאין לו משמעות כשלעצמו אלא רק לרמת ההומוציסטאין בדם) - תוכלי למצוא בתשובות רבות קודמות. דפדפי או העזרי ב"חיפוש בפורום זה". מידע נוסף תמצאי באתר העזר http://tinyurl.com/5t6voy בכל מקרה, וההחלטה לגבי הריון עתידי / טיפול מונע צריכה להתקבל רק במציאות וע"י רופא שבקיא בנושא ומכיר אותך ואת עברך הרפואי (קריש דם ? אצלך ? היכן היה ואיזה טיפול קיבלת או מקבלת ?)

07/10/2008 | 20:27 | מאת: קרן

שלום! היה לי קריש דם בקוטר 3.5 ס"מ בשילייה שחסם(לפי מה שהבנתי מהפטולוגיה) וכנראה בגלל זה הפלתי, כעת אני לא מטופלת בשום דבר כיוון שהרופאים חושבים שזה משהו חולף אני יעשה שוב בדיקות חוזרות ואז כנראה הכל יהיה ברור יותר בדיקת ה -lac-rvvt - 1.28 תודה רבה!

מנהל פורום המטולוגיה