מחלת הווגנר- החלפת דם??

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

29/09/2008 | 10:31 | מאת: אושרת

שלום רב, בת דודתי בת 32, אמא ל 3 ילדים קטנים. מזה כ 6 חודשים בבית חולים וכרגע בטיפול נמרץ בגלל חיידק שתקף אותה. היא הייתה בטיפול נמרץ עם קריסת מערכות, התאוששה, עברה לשיקום ושוב פעם קרסו המערכות בגופה,ונוצרה בצקת במח +דימום. הרופאים הצליחו להתגבר על הבצקת וכרגע היא נושמת דרך הגרון (לאחר ניתוח בגרון) ולא מורדמת. העלו בפני המשפחה את האפשרות להחליף דם מכיון שהדם שלה נגוע וגורם לנפילות כל פעם מחדש. מה עושים?? האם זה נכון לעשות ומה לדעתך יקרה איתה? המשפחה כבר נואשת וכל פעם שהיא מתקדמת קדימה , היא חוזרת לאחור ובגדול. אושרת.

29/09/2008 | 12:21 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. חיידק ? ווגנר ? אלו שני דברים שונים..... ושתיהם אינן מחלות "המטולוגיות". ב. אין לי מושג מה יש לה או מה הטיפול הדרוש לה וזו גם לא שאלה לפורומים. בשביל להשיב על זה צריך להיות ליד החולה ולהכיר את כל מהלך המחלה על בוריו. באופן כללי, יש מחלות אוטואימוניות שבהן יש נוגדנים עצמיים ובמקרים אלה, לעתים, טיפול בהחלפת פלסמה יכול לסייע בהקטנת כמות הנוגדנים בגוף ולהביא לרגיעה. כאמור - אין לי מושג מה יש לה או אם זה מתאים לה. רפואה שלמה ושנה טובה.

מנהל פורום המטולוגיה