תרופות לפוליציטמיה ורה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

28/05/2007 | 13:12 | מאת: אטלו

ד"ר ציצוביץ שלום רב ותודה על הזמן שאתה מקדיש מעיון בתשובות שלך וחיפוש בפורום ראיתי מס' תרופות שמוזכרות כאופציה טיפולית לפוליציטמיה ורה - מילרן/בוסולפן 6MP אגרילין כיום הרופאים שוקלים לתת לבעלי (בן 39) חולה פוליציטמיה ורה אינטרפרון או הידראה, כאשר גילו הצעיר נלקח היטב בחשבון במחשבה על טיפול לטווח ארוך. זו הפעם הראשונה שאני נתקלת בשמות האלה האם תוכל לפרט או להפנות אותי לאינפורמציה לגביהן? האם הן תרופות עם סיכונים מופחתים להתפתחות לוקמיה יחסית להידראה? אם הן אופציות טיפוליות טובות נשוחח עליהן עם הרופאים. ושוב תודה מראש - על הטירחה ועל המהירות שבה אתה עונה.

28/05/2007 | 14:14 | מאת: תשובת מנהל הפורום

התרוופות המעשיות לטיפול ראשוני ב- PV הן אינטרפרון והידראה. אינטרפרון אינו הבחירה הראשונה שלי ולו רק בגלל שהטיפול באינטרפרון כרוך בהזרקה מספר פעמים בשבוע ובגלל שטיפול זה מלווה פעמים רבות בתופעות לואי שאינן נסבלות ע"י החולים. הידראה היא טיפול "קל" עם מינימום תופעות לואי, שהשפעתו מהירה וגם נפסקת מהר אם צריך להפסיקו מסיבה כלשהי. אין הוכחה לכך שתרופה זו מגדילה את הסיכון להתפתחות לאוקמיה בעתיד אצל חולי PV ולענ"ד זה לא שיקול שצריך למנוע מתן התרופה. אגרילין - מיועד למקרים של PV עם טרומבוציטוזיס כאשר רוצים להוריד ת מספר הטרומבוציטים במקביל לטיפול בהקזות להורדת ההמוגלובין. זה לא טיפול נגד PV. יתר התרופות לא רלבנטיות בשלב זה.

מנהל פורום המטולוגיה