השפעת תרופות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/01/2001 | 22:50 | מאת: המודאגת

שלום רב! האם התרופות פרדניזון ו-ציטופוספן הנלקחות במשדך תקופה ארוכה - כחדשיים שלושה - עלולות לגרום תופעות לוואי כגון: חולשה, חוסר שיווי משקל, וחוסר תיאבון? מדובר בחולה CLL בן 89. תודה מראש!

13/01/2001 | 23:23 | מאת: תשובת מנהל הפורום

שלום רב פרדניזון בדרך כלל מגביר את התיאבון. אולי חוסר התיאבון קשור ל- CLL ? ציטופוספן יכול לגרום לפעמים לבחילה ואולי זה מביא לחוסר התיאבון. חולשה וחוסר שיווי משקל עלולים להיגרם בגלל כמה סיבות: ירידה בהמוגלובין (בגלל דימום או דיכוי של ייצור כדוירות אדומות). הפרעה באלקטרוליטים - שתי התרופות עלולות לגרום לכך. בנוסף, יכולות כמובן להיות סיבות שאינן קשורות לטיפול. אחרי הכל מדובר באיש קשיש שעלולות להופיע אצלו בעיות אחרות. ממליץ לפנות למרפאה בו מטופל החולה ולבקש מהרופא/ה לבדוק אותו וכן לבדוק ספירת דם וכימיה כללית.

13/01/2001 | 23:33 | מאת: המודאגת

אלפי תודות על התשובה המהירה והברורה! אכן אשתדל לפנות בהקדם למרפאה בה מטופל החולה.

מנהל פורום המטולוגיה