ברזל

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

21/11/2020 | 21:12 | מאת: א

שלום, רציתי לשאול, בן 21, בבדיקת דם שעשיתי המוגלובין 14.2, פריטין תקין (61) וטרנספרין תקין, אבל הפעם הברזל היה גבולי - 58. כמו כן בי 12 תקין אבל חומצה פולית גבולית - 5.9 (הנורמה 5.9-24). אני לוקח ברזל פעם בשבוע בגלל שבעבר הפריטין היה נמוך, ובבדיקה הקודמת הוא היה 110. האם הירידה מראה על משהו למרות שאין אנמיה? יש צורך בתוסף או לחזור על הבדיקה? לגבי החומצה פולית, האם זה נחשב נמוך וצריך לקחת תוסף?

הבדיקות נראות בסדר. בדיקת ברזל בפני עצמה לא מעידה על חסר ברזל. מסתכלים על הפריטין, ברזל וטרנספרין ביחד.

מנהל פורום המטולוגיה