קסלרטו/ קלקסן.

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/11/2020 | 16:58 | מאת: חגית

שלום, יש לי תסמונת apla, ובנוסף קרישיות יתר מולדת. אני מזריקה בכל יום קלקסן - אחת ליום. נאמר לי כי מי שיש לו תסמונת apla, רצוי שישתמש בקלקסן. האם קלקסן מתאים יותר לתסמונת apla או שאפשר לקבל טיפול בקסרלטו גם במצב כמו שלי מה עדיף? האם לעתים מוסיפים גם אספירין לקלקסן? לפי מה קובעים מהו הטיפול המתאים יותר למצבי ? תודה

קשה לענות בלי להכיר את המקרה. ההחלטה מורכבת בהתאם לרקע הרפואי והביטוי של תסמונת apla. בעיקרון בתסמונת apla, במידה ויש אינדקציה למדללי דם מומלץ טיפול בקלקסאן או קומדין ולא בתרופות החדשות דוגמאת קסרלטו. לעיתים יש צורך בתוספת אספירין-כאמור בתלות בסיטואציה הקלינית. ממליצה לפנות להמטולוג שמכיר רץאת המקרה שלך לעומק.

מנהל פורום המטולוגיה