בדיקות אגרגציה ופקטור 8

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/09/2020 | 13:58 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 34; ביצעתי הבוקר בדיקות אגרגציה של הטסיות, וכן גורם קרישה פקטור 8 אנטיגן וריסטוציטין, בעקבות נטייה לשטפי דם תת עוריים (כל החיים) שהוחמרו מאז שילדתי לפני כ-8 חודשים. להלן התוצאות- Platelet aggregation with ADP תוצאה: 89 ערכים: *70-100 יחידת מידה: % Platelet aggregation with rist תוצאה: 91 ערכים: *70-100 יחידת מידה: % Platelet aggregation epinephri תוצאה: 89 ערכים: *70-100 יחידת מידה: % Platelet aggregation with coll תוצאה: 91 ערכים: *70-100 יחידת מידה: % Clotting factor VIII, AHG - bl תוצאה: 350 ערכים: *53-177 יחידת מידה: % VWF (Von Willebrand factor) Ag תוצאה: 145 ערכים: *52-181 יחידת מידה: % VWF (Von Willebrand factor) ac תוצאה: 120 ערכים: *48-173 יחידת מידה: % א' - האם קיבלתי את כולן? ב' - מה מציינת החריגה? האם לא תמוהה, בהתחשב בכך שאני נוטה לשטפי דם ולא לקרישיות יתר, ככל הידוע לי? ג'- האם כדאי שאבצע בדיקות נוספות כלשהן? תודה רבה!

על פניו זה נראה תקין, בהסתייג שאני רואה את התוצאות בצורה לא שלמה. לרמת פקטור 8 גבוהה אין משמעות.

מנהל פורום המטולוגיה