טחול מוגדל 16.5 מרקם הומגני

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

23/09/2020 | 12:10 | מאת: יוסי

אני בן אדם גדול גוף שוקל 91ק"ג גובה 186..בבדיקות אולטראסאונד קבלתי את התוצאה של גודל טחול 16.5הומגני.בדיקות תפקודי כבד ודם שלי תקינים. בדיקת מרקרים לסטרן שלילים. שאלתי מה הסיבה לטחול מוגדל ובאם יש קשר בין לגודל הטחול ולמבנה גוף האדם

טחול תקען נחשב עד 13 ס"מ ללא קשר לגובה. סיבות להגדלת טחול הן רבות ושונות, לדוגמא: מחלות דיהומיות, מחלת כבד, מחלות תורשתיות ומחלות המטולוגיות ולעיתים לא מוצאים סיבה.ניתן לפנות להמטולוג על מנת לשלול בעיה המטולוגית.

מנהל פורום המטולוגיה