ריפוי cll

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

22/09/2020 | 03:24 | מאת: אור

להבנתי, שילובים של תרופות ביולוגיות הן אלה שעשויות בסופו של דבר לתגובה כל כך עמוקה בחולים שניתן יהיה להגדיר אותה כריפוי. האם השילובים האלה הם השילובים שניתנים בימים אלו, כמו מבטרה וונטוקלקס, שאת תוצאותיהן יהיה ניתן לבחון בעוד מספר שנים ולדעת אם הצליחו להביס את המחלה בחלק מהחולים?

כיום אין עדות לתרופה המרפאת cll. תרופות דוגמאת וונטוקלקס מביאות בחלק מהמטופלים למצב בו לא מזהים שארית מחלה. מצב זה יכול להמשך מספר שנים, אך עדיין לא מוגדר כריפוי.

מנהל פורום המטולוגיה