שאלה בנוגע לספירת דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

09/09/2020 | 11:56 | מאת: שאלה

שלום, האם נטילת ויטמין b12 (לוקח למרות שאין לי מחסור לפי בדיקות אחרונות שביצעתי) עד יום לפני ספירת דם יכול לעוות את תוצאות הספירה? שכן יצא לי המוגלובין 13.7 (מאז שאני זוכר את עצמי לא היה לי המוגלובין בטווח) זה קצת מוזר לאור העובדה שלפני כחודש היה לי 12.7. כדוריות דם אדומות 4.28. בנוסף, wbc יצאה לי תוצאה 8.5 זה אמנם בטווח אבל התוצאות שלי הן בין 6 ל7 לאורך השנים. מדובר בעלייה משמעותית או מדאיגה למרות שזה בטווח? האם תוצאת הwbc יכולה לעלות כתוצאה מסטרס?

09/09/2020 | 14:04 | מאת: שאלה

לגבי הרכב הכדוריות דם לבנות: Neut 4.3 Lymp.abs 2.8 Mono 0.8 Eos 0.2 Luc 0.3

נראה תקין

מנהל פורום המטולוגיה