טחול מוגדל - וטחולון 3 ס"מ

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/08/2020 | 11:51 | מאת: בהריון ודואגת

שלום ד"ר , לפני כארבעה -חמישה חודשים הייתה לי מחלת הנשיקה EBV שקצת הסתבכה ונאלצתי להתאשפז בשל אוטמים בטחול וכאבים עזים . משמצבי השתפר , ולאחר ייעוץ המטולוגי ורופא נשים קיבלתי אור ירוק להמשיך בנסיונותיי להרות .ברוך השם נקלטתי והיום אני בחודש 8 . כחלק מבדיקות שאני עורכת כרגע ביצעתי אולטרסאונד , הטחול עדיין מוגדל מעט 15.6 ס"מ אך גילו לפתע טחולון שלא היה שם לפני חודשיים .אציין שבבדיקות דם שלי הטסיות דם נמוכות מאוד .76 K ושבוע לאחר מכן 94K. מעבר לכך ביצעתי בדיקות של קרישיות במרפאה המטולוגית ולא נרשמה בעיה . אשמח להסבר ולהרגעה עד שאגיע לרופא המטפל שלי בשבוע הבא. ממה נוצר טחולון ? איך מטפלים? האם הירידה בטסיות קשורה ? איך ישפיע על מהלך ההריון שלי ועליי ? תודה מראש !!

24/08/2020 | 11:52 | מאת: הריונית מודאגת

אני בשבוע 8 ולא בחודש 8

לטחולון אין משמעות ואינו מהווה בעיה, ירידה בטסיות יכולה להיות מסיבות שונות, משנית להגדלה של טחול, הריון עצמו, מחלה אוטואימונית ועוד... המשמעות תלוייה ברקע הרפואי ובדינמיקה של הבדיקות.

מנהל פורום המטולוגיה