עליה באנזימים וירידה בחלבונים

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/08/2020 | 09:17 | מאת: דני

שלום ד"ר עבור בן 73 סיעודי דמנטי ועם רקע קרדיוסקולרי. כבד מעט שומני.בקטאוטריה ESBL בדרכי השתן עקב צנתורי שתן עצמיים חד פעמיים . כבד מעט שומני. ביוני לפני חודשיים: אלבומין 3.9 LDH 365 AST 25 ALT 30 ALKP 121 אתמול; אלבומין 3.62 LDH 461 AST 37 ALT 53 ALKP 122 ESR 44 שזה באיזור מה שיש לו הרבה פעמים CRP 0.31 שאר הכימיה תקינה וספירת הדם תקינה. חומים נעים בין 36.5 בבוקר ל 37.1-37.2 בערב (שלטענת הרופאים זה לא חום) לציין בשבועיים האחרונים שינוי תרופתי הפסקת טיפול בלוסק ואורסוליט והתחלת טיפול בפרומתזין. הפנימאי מסרג להתרגש מהעליה הקלה באנזימי הכבד העליה ב LDH והירידה המטאורית המהירה באלבומין (למרות שאבא מקבל הרבה חלבונים עם אנשור וגלוצרנה) בטענה של שינויים קלים בבדיקה חד פעמית וש 37.1 זה לא חום... אני מפחד נורא. האם האבחנה המבדלת העיקרית לשינויים המתוארים ב Ldh ובאלבומין היא טפו לימ***ה? תודה וסליחה

לא ברור לי מה השאלה להמטולוג

11/08/2020 | 11:04 | מאת: דני

היי אני לא אוהב לכתוב את המילה המפחידה.... השאלה האם האבחנה המבדלץ העיקרית לשינויים המתוארים בבדיקות הכימיה היא לימפומה.

11/08/2020 | 11:08 | מאת: דני

התכוונתי לכתוב אבחנה *מבדלת* עיקרית ולא כפי שנרשם בקלות וכמובן גם בהקשר לכל התיאור תודה

אבחנה של לימפומה אינה יכולה להעשות על סמך בדיקות דם כיוון שבדיקות דם אינן ספצפיות. במידה ויש חשד ללימפומה, לדוגמא כאשר יש בלוטות לימפה מוגדלות, יש לבצע ביופסיה.

12/08/2020 | 16:30 | מאת: דני

היי ד"ר. כתבת "במידה ויש חשד ללימפומה". שאלתי הייתה האם הערכים עצמם בבדיקות הדם המתוארת, אמורים, בפני עצמם, להעלות חשד גבוה ללימפומה. תודה

12/08/2020 | 16:31 | מאת: דני

היי ד"ר. כתבת "במידה ויש חשד ללימפומה". שאלתי הייתה האם הערכים עצמם בבדיקות הדם המתוארת, אמורים, בפני עצמם, להעלות חשד גבוה ללימפומה. תודה

מנהל פורום המטולוגיה