הקאסקפרון-דימומים מהאף

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/07/2020 | 08:48 | מאת: מאיר

רופא המוטולוג רשם לי פעמיים ליטול כדורים אלו פעם ראשונה 3-4 כדורים ביום למשך שבוע לקחתי וראיתי הפחתה בדימומים פעם שניה 8 כדורים ביום למשך שבועיים אני החלטתי לקחת 6 ביום למשך שבוע וכעת אני בשבוע השני רוצה להוריד מינון ל 4 ביום ואז עוד שבוע להוריד ל 2 ביום כדי לסיים את הקופסא רציתי לשאול האם המינון שהרופא רשם גבוה מדי? כמה זמן מומלץ ליטול כדורים אלו ובאיזו כמות כך שלא תיווצר קרישיות יתר ונזק אשמח לתשובה מקצועית

מינון מקובל של הקסקפרון למניעת נטיה לדימום הוא 1 גרם, שלטש פעמים ביום. כאשר לעיתים מפחיתים מינון בהתאם לרקע של המטופל, לדוגמא במצבים של אי ספיקת כליות.

14/07/2020 | 13:23 | מאת: מאיר

אני שואל לכמה זמן צריך את המינון שציינת (6 כדורים של 500 מ״ג ליום) והאם ניתן להפחית בהדרגה אני למשל שתיתי שבוע ראשון 6 כדורים שבוע שני 4 כדורים ושבוע שלישי 2 כדורים ומתכוון להפסיק לאחר מכן אני שואל האם זה בסדר? או שנדרש טיפול לטווח ארוך יותר

מנהל פורום המטולוגיה