תשובה לבדיקת mri עקב ממצא בטחול, אשמח לחוות דעתך

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/07/2020 | 10:33 | מאת: אורית

להלן התשובה של ה mri טחול בגודל תקין. תהליך תופס מקום בטחול בקוטר של 5.7 ב t1 התהליך איזואינטנסי לעומת הטחול. ב t2 התהליךמאוד לא הומוגני עם אזורים מאוד היפוטינטנסיים ואזורים היפראינטנסיים. לאחר הזרקת חומר ניגוד התהליך נצבע בשלב עורקי בצורה מאוד לא הומוגנית ובמהלך הבדיקה הצביעה נעשת יותר הומוגנית. בשלבים מאוחרים התהליך נצבע יותר מהטחול.

נראה שמדובר בתשובה לא תקינה, אך קשה להגיד מעבר לכך בלי להכיר את המקרה לעומק. יש לפנות לרופא ששלח אותך לבדיקה ולהחליט אם יש צורך בבירור נוסף כמו ביופסיה.

מנהל פורום המטולוגיה