משהו לא מסתדר לי כאן

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/07/2020 | 03:11 | מאת: קרן

אני בת 36 וכבר מעל עשור יש לי plt ברמות של 440-470... שאר המדדים תקינים. יצא לי עכשי בתוצאה ש- jak2 אותר באחוז נמוך מהתאים אחרי 2 בדיקות שיצאו רק עם חשד ושנאלצתי לחזור עליהן לפי בקשת המעבדה... בספירות האחרונות ה-plt שלי 446 ו-423. איך זה מסתדר עם הקריטריונים למחלה מיאלופרופילטיבית? כי הטסיות שלי מתחת ל-450... ולמה כבר עשר שנים אין שום התקדמות של המחלה או גדילה במוטציה? משהו לא מסתדר לי ועכשיו אני לא יודעת איך להתייחס לעצמי בכלל ואם יש/אין לי מחלה ואם אני צריכה טיפול או לא :( תודה

אבחנה של מחלה מיאלופרולפרטיבית היא מורכבת ובמקרים רבים יש צורך בבדיקת מח עצם. הספירה יכולה להיות דינמית ולעיתים האבחנה לא חד משמעית ויש צורך במעקב לאורך זמן. הטיפול שמיועד למנוע קרישי דם תלוי בגיל המטופל ובגורממ סיכון נוספים.

מנהל פורום המטולוגיה