לימפוציטים(ערך אבסולוטי) חריג בשנתיים האחרונות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/06/2020 | 08:41 | מאת: סיון

לפני שנה עשיתי ב.דם והיה לימפוציטים גבוה היום עשיתי ב.דם ויצא לימפוציט 3.7. Plt- 138 Pdw-17.5 Pct%-0.18 Mpv- 12.8 נוטרופיליס-40.4% לימפוציטים%-52 לא יודעת אם קשור, אני סובלת מדימומים באף באופן יומיומי בחצי שנה האחרונה,(גם שנה קודמת היתי מדממת לעיתים, לא דימום כבד אבל דימום מספיק מציק). ווסתות שמתארכות לכמעט שבועיים דימום. גוגל כמובן הפנה אותי לסרטן- האם יכול להיות שערכים כאלו מעידים על לוקמיה? (הם אמנם חריגים, אבל לא בהרבה) אני לא נוטלת תרופות.

לימפוציטים גבוהים אינם גורמים לדימום אלא אם הטסיות נמוכות. במידה והלימפוציטים האבסולוטים גבוהים בבדיקות חוזרות יכול להיות שמדובר בתהליך גידולי כרוני כמו mbl או cll. לציין שתהליכין אילו במקרים רבים מצריכים מעקב בחבד. יש לפנות להמטולוג כדי שיפנה לבדיקות המתאימות.

מנהל פורום המטולוגיה