תאי פלסמה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

18/05/2020 | 11:45 | מאת: יעל

האם תאי פלסמה נקראים תאים סרטנים? האם סרטן מסוג מיאלומה נפוצה נחשב כמו כל סרטן מסוג אחר? למשל סרטן הדם וכו? האם ישנו איזה טיפול גם מחוץ לסל שנחשב הרבה יותר מוצלח?

תאי פלסמה אינם בהכרח סרטניים והם חלק ממערכת החיסון התקינה. בחולי מיאלומה נפוצה מתפתחת אוכלוסיה ממאירה של תאי פלסמה, אוכלוסייה זו אינה תקינה. מיאלומה נפוצה היא מחלה ממאירה וניתן להגיד שהיא חלק מקבוצת סרטני הדם. יש לציין כי ההתנהגות של מיאלומה נפוצה אינה תמיד אגרסיבית ואף חלק קטן מהמאובחנים במיאלומה נפוצה לא יזדקקו לטיפול, לפחות בשלב ראשון. גם כאשר יש צורך הטיפול, המחלה יכולה להיות תחת שליטה שנים רבות ולהתנהג כמחלה כרונית. לגבי טיפולים מחוץ בסל-מרבית הטיפולים היעילים נמצאים בסל הבריאות אך התשובה תלויה במטופל ומחלתו הספציפית.

18/05/2020 | 17:08 | מאת: יעל

ולפי מה ואילו בדיקות יודעים האם היא אכן אגרסיבית? אם כבר פגעה בכליה זה הוכחה לכך שהיא אגרסיבית?

מיאלומה נפוצה זקוקה לטיפול כאשר יש פגיעה באיברים כמו בכליות ובעצם. או כאשר תאי הפלסמה במח העצם או רמת שרשרות קלות בדם גבוהים מערך מסויים.

מנהל פורום המטולוגיה