שאלה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

05/05/2020 | 17:02 | מאת: יעל

היי אבא שלי עם אי ספיקת כליות הרופא אמר שרצוי שיעשה ביופסיית מח עצם הסביר ככה: לפעמים יש הפרעה של תאי פלזמה תא אחד מייצר נוגדן אחד שמתרבה וזה עלול לפגוע בצינורות של הכלייה. במילים אחרות ונניח שזה המצב אז בתיאור הזה הוא התכוון לסרטן?וזה אומר שאם זאת האבחנה יצטרך כימו?

אי ספיקת כליות יכולה להגרם מסיבות רבות ושונות. סיבה אחת מני רבות היא מיאלומה נפוצה - גידול שמקורו במח העצם. לרב לפני ביצוע מח עצם בחשד למיאלומה נפוצה עושים בדיקות דם כולל בדיקת אלקטרופורזה של חלבונים ושרשרות קלות. הטיפול במיאלומה נפוצה הוא אונקולוגי וכולל תרופות שונות ולעיתים גם כימותרפיה.

מנהל פורום המטולוגיה