שאלה בנוגע לנטילת קלקסן

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/05/2020 | 21:50 | מאת: אודליה

שלום רב, אני בת 35, בהריון ראשון (שבוע 9+4) אחרי טיפולי ivf, יש לי פקטור 5 ליידן (הטרוזיגוט) ואני נוטלת קלקסן 40 מ"ג מתחילת ההריון בהמלצת המטולוג (לא היו לי אירועים של קרישיות בעבר אבל לאמי היו אירועי DVT בשני ההריונות שלה). לצערי ההריון שלי לא מתפתח בצורה תקינה וכנראה שאעבור השבוע גרידה. רציתי לדעת האם עלי להמשיך ליטול את הקלקסן עד הגרידה או שאפשר להפסיק. רופא הפוריות שלי אמר שאפשר להפסיק אבל זכור לי שההמטולוג הסביר לי בעבר שהקלקסן נחוץ בהריון לשמירה על העובר אבל גם לשמירה עלי כי הריון הוא מצב שמגביר את הקרישיות ולכן אני תוהה האם מסוכן להפסיק את נטילת הקלקסן כרגע למרות שאני עדיין בהריון (לצערי אין תורים פנויים בקרוב להמטולוג שלי, אז החלטתי לנסות לשאול כאן). תודה רבה מקרב לב, אודליה

קרוב לוודאי שיש להפסיק את הקלקסאן סמוך לגרידה כיוון שביצוע ניתוח תחת טיפול בקלקסאן כרולבנטיה לדימום סביב הניתוח.

05/05/2020 | 19:33 | מאת: אודליה

תודה רבה על התגובה המהירה, אם הפסקתי את הקלקסן יומיים לפני ביצוע הגרידה זה בסדר? שוב, המון תודה.

מנהל פורום המטולוגיה