ערכי ברזל בדם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

30/04/2020 | 23:48 | מאת: יניב

ערכי הברזל בבדיקות הדם שלי נכון להיום הם: המוגלובין 14 טרנספריטין 346 MCH 27.70 פריטין 6.49 איירון 59 TRANSFERRIN SATURATION % 12.00 % אציין כי ערכי ההמוגלובין עולים ויורדים, הערך הכי נמוך היה 13.10 ומשתנה לסירוגין. הפריטין הנמוך ביותר שהיה לי עד כה הוא 6.49, והכי גבוה שהיה 46 בעבר. הTRANSFERRIN SATURATION נמצא בירידה מפעם קודמת שהוא היה 20, ועכשיו כאמור הוא 12. האיירון בבדיקה קודמת הוא היה 92 וירד ל59. האם אני סובל מחוסר ברזל? התחלתי לקחת ברזל 30 מ''ג, האם זה מספיק במצב שלי? תודה.

פריטין נמוך מעיד על חוסר ברזל. טיפול בכדורי ברזל יכול לעזור אבל זה לוקח זמן ויש לקחת מספר חודשים. חשוב לברר את סיבת חסר הברזל ע"י בירור מערכת העיכול במסגרת גסטרואנטרולוג.

מנהל פורום המטולוגיה