אבחנה בין mgus למיאלומה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/03/2020 | 07:03 | מאת: יעלולי

היי לקרובת משפחתי (מבוגרת) חזרו תוצאות של free lambada ch וגם free kappa ch גבוהות , יחס ביניהם בסדר. בנוסף בבדיקת bence johns נמצא kappa. גלובולין אלפא 2 גבוה וגלובולין בטא 1. בבדיקת אימנופיקסציה אותר igg kappa לא ניתן לכימות. המוגלובין נמוך מאוד (9.5) רציתי לדעת האם תוצאות אלו מצביעות באופן חד משמעי על מיאלומה? או יכול להיות גם mgus? וגם בכללי להבין איך עושים את האבחנה בין mgus למיאלומה? אילו בדיקות?

הממצאים בבדיקת אלקטרופורזה ושרשראות קלות גבוליים ולכן יש חשד כי מדובר בmgus אך יש לבדוק אם יש סיבה אחרת המסבירה את האנמיה. לעיתים קרובות יש צורך בביופסיה של מח העצם על מנת להבחין בין mgus למיאלומה. מומלץ לפנות להמטולוג בצורה מסודרת.

מנהל פורום המטולוגיה