אנמיה, בדיקות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

19/01/2020 | 20:36 | מאת: אביתר

שלום אני בן 45 יש קצת אנמיה המוגלובין 12.0 לעומת 13.5 שהיה לי כל השנים. RBC המטוקריט קצת קצת מתחת לנורמה פריטין באמצע הנורמה טרנספרין וטרנספרים סטורציה בחלק התחתון של הנורמה בבירור לגבי מחלת מעי דלקתית אבל אמרו שאולי זה בגלל תזונה רציתי לשאול בזמן האחרון אני כל כשבועיים שלושה עושה בדיקת דם של 2 מבחנות סהכ כ 10 מל דם. האם במצב של אנמיה עם המוגלובין 12 יש בעיה לאבד בממוצע כ 15-20 מל דם בחודש בבדיקות דם או שזה לא בעייתי ולא מחמיר את האנמיה? האם אחרי בדיקת דם של 10 מל הגיוני שארגיש קצת חולשה יום יומיים או שזה יותר פסיכולוגי? תודה רבה

לרב בדיקות דם, גם אם נלקחות בתדירות גבוהה יחסית, לא גורמות לירידה משמעותית בהמוגלובין או לסימפטומים.

מנהל פורום המטולוגיה