שתיית מיץ אשכוליות ורימון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

08/01/2020 | 18:38 | מאת: לין

שלום, מקווה שהגעתי לפורום הנכון לשאול את השאלה שלי. אמא שלי נוטלת כדורים - מיקרופרין 75 בזפיברט 400 , ליפיטור 40 ואומפרדקס 20. יש לה עודף משקל אם זה רלוונטי. קראתי באינטרנט כל מיני מחקרים ששתיית מיץ אשכוליות/רימונים עלולה להזיק בשילוב עם תרופות מקבוצת הססטינים כי הם מכפילים את הפעולה של הכדור ויכולים לפגוע בכל מיני אופנים. אמא שלי מאוד אוהב מיץ אשכוליות סחוט טרי, ומיץ רימון סחוט טרי (גם תפוזים פומלית וכו) שאלה ראשונה האם התרופות שהיא נוטלת אכן מקבוצת הססטינים? שאלה שניה- לאילו עוד פירות יש השפעה דומה שאכן מזיקה בשילוב עם התרופות שהיא נוטלת? תודה רבה !

השאלה אינה בתחום ההמטולוגיה אם כי בתחום הפרמקולוגיה הקלינית.

מנהל פורום המטולוגיה