בדיקת אולטרהסאונד מפשעות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

25/12/2019 | 13:27 | מאת: דפנה

שלום רב אולטרהסאונד מפשעות מפשעה ימין- אין עדות לגושים או בלוטות מוגדלות מפשעה שמאל- הודגמו שתי בלוטות לימפה שמורות,האחת במימדים 0.6*2ס״מ והשנייה 1*0.6 ס״מ בנוסף לפני שנתיים אולטרה סאונד מפשעות- מפשעה שמאל-הודגמו מספר בלוטות לימפה חלקן מוגדלות במראה תקין הגדולה באורך 2.2 ס״מ ללא ממצא גס בסמוך לבלוטות הנ״ל האם אלו ממצאים תקינים? האם עליי לעבור ביופסיה? האם העבודה שהבלוטה מוגדלות במשך שנתיים(ואולי יותר) מבשרת טוב או רע? אציין כי לפני שנתיים חשתי בכאב ועכשיו איני חשב בכאב תודה מראש

על פניו מדובר בבלוטות קטנות וקרוב לוודאי שהממצאים שתיארת אינן דורשים ביופסיה. כאשר הממצאים יציבים לרב אין צורך לשנות את הגישה הטיפולית.

30/12/2019 | 09:01 | מאת: דפנה

קודם כל תודה רבה לפני 20 שנה הייתה לי מלנומה באותה הרגל שבה יש בלטה מוגדלת במפשעה מלנומה עובי 0.9 נותחתי ועברתי ניתוח לבדיקת בלוטות שיצא תקין האם יכול להיות שעכשיו, אחרי 20 שנה הממצא שראו באולטרהסאונד זה גרורה או סרטן? תודה

מנהל פורום המטולוגיה