בלוטות לימפה נפוחות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/12/2019 | 23:11 | מאת: ע

שלום , בן 24 בריא בדרך כלל לפני כשלושה חודשים הרגשתי בלוטת לימפה אחת נפוחה במפשעה הימנית אחרי כמעט שבוע היא עברה, ולאחר מכן התחלתי להרגיש כמה בלוטות לימפה נפוחות קטנות יותר במפשעה לאחר בדיקת רופא משפחה נשלחתי לבדיקות דם כלליות וספירת דם שיצאו תקינות לחלוטין בכל הפרמטרים למעט אלבומין שיצא קצת גבוה המשכתי בירור בקהילה לגבי מחלות מין כמו HIv ועוד שיצאו כולן שליליות ותקינות יש לציין שבאותו הזמן הרגשתי כאב כאשר אני לוחץ על איזור המפשעה מצד ימין מעל איבר המין יש לציין שכבר אז תופלתי באנטיביוטיקה AMOXICILLIN-CLAVULANIC AC. 875 הופנתי לאולטרסאונד מפשעות בו נכתב הודגמו מספר בלוטות לימפה נפוחות באובי של עד 0.6 ס'מ בשני צידיי המפשעה לאחר מכן כשחזרתי לרופא המשפחה קיבלתי הפניות להמטולוג כירוג אותן כבר ביצעתי ההמטולוג אמר שהבלוטות שלי קטנות מידיי ואף אחד לא יעשה לי מהן ביופסיה ולכן ידיו גבולות וגם הכירוג שזה לא בתחומו ושעליי לעשות בדיקות נוספות קיבלתי לאחרונה הפנייה לראומטולוג וצילום רנטגן של הפרק ירך אותן אני עוד אמור לבצע. בימים האחרונים הרגשתי עוד בלוטה יחסית נפוחה בצוואר וכך גם הרופא משפחה באותו הערב הרגשתי לא טוב והופנתי למיון שם גם הרופא הרגיש את בלוטות הנפוצות וביצע לי עוד הפעם בדיקת דם כללית וספירת דם ורנטגן חזה שיצאו כולם תקינים ושוחררתי בחזרה לביתי יש לציין שהדבר בהחלט מטריד את מנוחתי איני יישן טוב ובעיקר בחרדות בגלל זה ובעיקר כאשר כל המחלות המתבטאת בלוטות לימפה נפוחות מאוד נראות מאוד מלחיצות ובעיקר חוסר הוודאות שאף רופא לא מצליח להסביר לי מדוע זה קורה וכל פעם אני מגלה בלוטה חדשה . לשאלתי האם יכול להיות שאני צריך לעשות מעבר לבדיקות הללו? והאם רופא המשפחה לא היה צריך לשלוח אותי לCT או MRI כבר מזמן? עם אילו רופאים עוד אני יכול להתייעץ? ומה דעתך בעניין? תודה רבה וסליחה על המגילה

17/12/2019 | 23:18 | מאת: ע

סליחה. אולטרסאונד נ כתב על הבולטות עם סינוס וסקולרי שמור מה זה אומר?

החלטה על אופן הבירור של בלוטות תלוי בגודל שלהן. במידה והבלוטות קטנות לרב אין חשד משמעותי למחלה המטולוגית. כמובן שלא ניתן להתרדם מגודל בלוטות דרך פורום וכדאי להיבדק על ידי הרופא המטפל.

מנהל פורום המטולוגיה